Asmir Begović u dilemi, Bournemouth dovodi čovjeka koji mu je grijao klupu?
Reprezentativac Bosne i Hercegovine je nakon nešto lošijih nastupa preselio na klupu. Male su šanse da će do kraja sezone vratiti izgubljeno mjesto

Butland želja Bournemoutha

Asmir Begović u dilemi, Bournemouth dovodi čovjeka koji mu je grijao klupu?

M. Šljivak

Asmir Begović već više od mjesec dana nije prvi izbor na golu Bournemoutha.

Njegovu ulogu prvog čuvara mreže preuzeo je 39-godišnji poljski golman Artur Boruc, koji brani dosta dobro.

Nakon što je preselio na klupu, sve se više spominje njegov odlazak iz Bournemoutha, jer ulogu rezerve u ovom timu ne želi.

Međutim, čini se kako se u engleskom premierligašu već spremaju za njegovu odluku o odlasku, pa već traže potencijalne zamjene.

Tako je Bournemouth odlučio, ako Begović donese odluku o odlasku, angažovati reprezentativca Engleske Jacka Butlanda, trenutnog člana Stoke Cityja.

Interesantno je svakako da je 25-godišnji Butland bio rezerva Begoviću do odlaska bh. golmana u Chelsea. Imali su veliko rivalstvo, a Butland nakon svega nije napravio karijeru kakva mu se predviđala.

Izvjesno je da će na kraju ove sezone Butland napustiti Stoke. Interes za njegovim uslugama od strane klubova iz Premiershipa je ogroman, a sada se u borbu za potpis uključio i Bournemouth.

Za Butlanda Stoke traži 15 miliona funti. To je cifra koju bez problema mogu platiti gotovo svi timovi, a za sada pored Bournemoutha najviše interesa pokazuje Crystal Palace.

Gdje će Asmir Begović?

Bh. golman Asmir Begović u prethodnih nekoliko sedmica nalazi se u teškoj situaciji u Bournemouthu nakon što je "preselio" na klupu.

Begović je od dolaska iz Chelseaja 2017. godine bio standardan na golu Bournemoutha, ali se to prije nekoliko sedmica promijenilo jer je njegovo mjesto zauzeo Artur Boruc. Trener Eddie Howe poručio je da nije zadovoljan partijama Begovića i da je zbog toga odlučio šansu dati Borucu.

U proteklim danima dosta se pisalo o tome da Howe i Begović više nisu u dobrim odnosima i da je trener ovog tima prekrižio bh. golmana iako je zbog njega stigao iz Chelseaja. Engleski mediji već špekulišu da će Asmir napustiti Vitality stadion, te da će na ljeto sigurno promijeniti klub ako se nastavi ovakav tretman prema njemu.

No, sigurno je da Begović neće imati problema s pronalaskom novog kluba, te se vjeruje da će ostati u Engleskoj ukoliko napustio Bournemouth. Mediji na Otoku već su dali dva prijedloga gdje bi Begović trebao nastaviti karijeru, a prema njima najbolje rješenje je Crystal Palace.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Crystal Palace na golu trenutno ima Vincentea Guaitu koji je došao na ljeto, no nisu zadovoljni njegovim igrama i već se priča o odlasku španskog golmana. Navodno, Palace prati situaciju s Begovićem i sigurno će poslati ponudu za bh. golmana na kraju sezone ako i dalje bude grijao klupu.

Pored ovog tima Begović se povezuje i s Fulhamom, ali su male šanse da će doći ovaj tim. Fulham će imati šanse samo ukoliko izbori opstanak u Premiershipu, no Begović je sada sigurno zadnja stvar o kojoj razmišljaju u londonskom klubu.

Top Komentari

Cibre
Beega propao kao nasa drzava ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi