Bournemouth remizirao, Begović ponovo na klupi

Bh. reprezentativac još jednu utakmicu proveo na klupi

Bournemouth remizirao, Begović ponovo na klupi

S. Pašalić

Bournemouth je na svom terenu dočekao Wolverhampton i odigrao 1:1.

Domaći su u utakmicu ušli sa imperativom pobjede nakon dva vezana poraza u prvenstvu, ali protivnik nije bio lagan s obzirom da je gostujući tim bio već četiri utakmice bez poraza.

Bournemouth je stigao do vodstva u 14 minuti, a strijelac je bio Joshua King sa bijele tačke za 1:0. Gosti su pokušavali doći do izjednačenja i napravili nekoliko poluprilika i prilika, ali se na odmor otišlo sa vodstvom Bournemoutha od 1:0.

U nastavku su gosti više napadali i to im se isplatilo u 83 minuti kada je Jimenez iz penala poravnao na 1:1. U 85 minuti je dosuđen i treći penal na utakmici, ponovo za domaće, ali je King ovaj put promašio. Do kraja su i jedni i drugi pokušavali doći do pobjede, ali se rezultat nije mijenjao pa je završilo 1:1. Asmir Begović ponovo nije branio za domaći tim i utakmicu je proveo na klupi.

Bournemouth se trenutno nalazi na 10. poziciji na tabeli sa 34 boda, dok je Wolverhampton na sjajnom 8. mjestu sa 40 bodova.

Newcastle je na domaćem terenu dočekao posljednji tim na tabeli Huddersfield i upisao pobjedu 2:0. Krenuo je Newcastle od prve minute sa napadima na gostujući gol, a u 20 minuti gostujući igrač Smith je dobio crveni karton i dodatno olakšao posao domaćoj ekipi.

Iako su napadali sa svih strana, domaći igrači nisu stigli do vodstva u prvom poluvremenu, pa se na odmor otišlo sa 0:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na samom početku drugog poluvremena Newcastle stiže do vodstva, a strijelac je bio Rondon u 46 minuti. U 52 minuti je već bilo 2:0 kada je Perez pogodio gol gostiju. Do kraja se rezultat nije mijenjao pa je Newcastle upisao sigurnu pobjedu 2:0.

Newcastle je sa novom pobjedom skočio na 14. mjesto sa 28 bodova, dok je Huddersfield i dalje posljednji tim na tabeli sa 11 bodova.

Top Komentari

red devil mo
Bit ce na klupi do kraja sezone. Boruc se oprasta na kraju sezone posto ima 39 god.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi