Asmir Begović želja bivšeg kluba
Bh. golman igra vjerovatno i najlošiju sezonu u engleskoj Premier ligi. Nikada nije napravio toliko grešaka kao ove sezone (Foto: EPA)

Stoke želi Asmira

Asmir Begović želja bivšeg kluba

M. Šljivak

Asmir Begović bi u ljetnom prelaznom roku mogao napustiti Bournemouth.

Bh. golman ove sezone ne blista na golu engleskog premierligaša. Menadžer Eddie Howe je krenuo u potragu za novim golmanom, a kao rješenja na golu Bournemoutha spominju se Jack Butland (Stoke City) i Nick Pope (Burnley).

Njihov eventualni dolazak značio bi i vjerovatni odlazak Begovića. Bh. golman je usprkos lošoj sezoni još uvijek na cijeni u Engleskoj, a u svojim redovima bi ga rado vidio nekadašnji tim Stoke City.

Navijači ovog kluba smatraju da bi upravo 31-godišnji Begović bio idealna zamjena za Butlanda i moglo bi se desiti da ovaj duo zamijeni ekipe.

Begović je za Stoke branio čak šest sezona. Bilo je to od 2009. do 2015. godine, nakon čega se odlučio za odlazak u Chelsea.

Nije ta odluka bila prava za Begovića. Iako je osvojio naslov prvaka Premiershipa sa Plavcima, većinu vremena je proveo na klupi za rezerve, pa nakon prelaska u Bournemouth nije bio ni blizu svojih najboljih igara.

Eddie Howe o greškama Asmira Begovića protiv Burnleya

Asmir Begović je napravio nekoliko grešaka u susretu protiv Burnleyja (1:3) i glavni je krivac za lako primljene golove.

Bez obzira na kikseve Begovića je poslije utakmice podržao njegov trener Edie Howe kazavši kako su greške sastavni dio igre.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Uvijek sam podržavao svoje golmane, mislim da imamo dva odlična golmana. Greške se dešavaju, to je dio igre na svakom dijelu terenu, pravili smo brojne greške na dijelovima gdje to nismo očekiva. Uvijek sam podržavao svoje igrače i znam njihove kvalitete", rekao je mladi stručnjak.

Howe je poručio da njegovom timu ne nedostaje motivacije u finišu sezone jer su praktično osigurali opstanak na pet kola prije kraja.

Top Komentari

Rekao sam ja da ce Begovic zavrsiti u Engleskom drugoligasu i bio sam u pravu a to je Stoke City, e tu ce Begovic i zavrsiti karijeru.
1 2
jogabonito
Tu su negdje i njegovi kvaliteti objektivno,nema puno suteva u okvir gola i onda je Begovic,koji je inace fin i pristojan,tu na svom mjestu uvijek.Nazalost,nezasluzeno zauzimao mjesto u repr dugi niz godina,a Sehic koji je za njega prava macka nikad ni minute nije dobio.Stvarno je pravda spora,ali vazno je da dodje kad tad.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi