Vruće ljeto u Engleskoj: Chelsea i Villa završili dva posla i obrnuli 67 miliona eura

Maatsen u Birmingham, Kellyman u London

Vruće ljeto u Engleskoj: Chelsea i Villa završili dva posla i obrnuli 67 miliona eura

Eldar Ganibegović

Aktivno je na polju transfera. U Engleskoj se kao i uvijek očekuje vruće ljeto, a Chelsea i Aston VIlla sada su završili dva posla.

Omari Kellyman je relativno malo poznat fudbaler. Ima tek 18 godina i igra na poziciji ofanzivnog veznjaka.

Može pokriti i pozicije desnog krila i u vrhu napada, a Chelsea ga je od Aston Ville kupio za 22,5 miliona eura.

Dijete je Derbyja, dok je u Aston Villu stigao u martu 2022. godine za 725 hiljada eura.

Minule sezone je igrao u Premier ligi na dvije utakmice i skupio 35 minuta kada, a zanimljivo da je igrao i protiv Ajaxa i Olympiacosa u Konferencijskoj ligi.

Ukupno je prošle sezone što za prvi što za drugi tim Ville nastupio na 20 utakmica. Postigao je osam golova i upisao jednu asistenciju.

Oglasi

A iz Londona u Birmingham će dosta poznatiji Ian Maatsen. Aston Villa će ga platiti Chelseaju 44,5 miliona eura.

Početkom godine Chelsea ga je posudio Borussiji Dortmund s kojom je igrao finale Lige prvaka, a sada slijedi novo poglavlje u njegovoj karijeri.

Nakon što je bio u mlađim kategorijama Feyenoorda i Sparte, sjetit ćemo se 2018. godine kada ga je Chelsea kupio od PSV-a za 110 hiljada eura.

Slao ga je na posudbe u Charlton, Coventry, Burnle i naravno igrao je za U-21 i U-23 ekipe Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S Burnleyjem je osvojio Championship 2023. godine i ušao u Premier ligu, no jasno je da za njega mjesta među silnim zvijezdama Chelseaja nema.

Trenutno se nalazi s Nizozemskom na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, ali nije nastupio niti na jednoj utakmici grupne faze.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi