Aston Villa ispala iz Premier lige po prvi put

Od naredne sezone u Championshipu

Aston Villa ispala iz Premier lige po prvi put

Endin Čaušević

Ekipa Aston Ville poražena je jučer na gostovanju protiv Manchester United (1:0) u okviru 34. kola engleske Premier lige.

Aston Villa se jučerašnjim porazom i zvanično oprostila od Premiershipa, te će naredne sezone nastupati u nižem rangu engleskog fudbala, Championshipu. Ovo je prvi put u historiji da je Aston Villa ispala i najjačeg ranga otkad se liga zove Premiership.

Navijači kluba iz Birminghama bili su očajni nakon jučerašnje utakmice, te i dalje ne mogu vjerovati da će naredne sezone pratiti svoj klub u Championshipu.

"Znali smo da nas očekuje težak meč na Old Traffordu jer je to mjesto gdje United rijetko gubi bodove. Željeli smo i dalje zadržati teoretske šanse za opstanak, ali nismo uspjeli. Ja ću ostati u Aston Villi i tu sam dok god me klub bude želio", rekao je nakon utakmice Joleon Lescott.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijači su i dalje ljuti na Lescotta jer je u nekoliko navrata govorio da mu je olakšanje što će Villa ispasti. Jučer su mu jasno poručili da žele da na kraju ove sezone napuste novog engleskog drugoligaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi