Aston Villa srušila rekord po broju udaraca, ali odigrala samo 0:0 protiv Burnleyja

Tek bod

Aston Villa srušila rekord po broju udaraca, ali odigrala samo 0:0 protiv Burnleyja

Edmir Škorić

Aston Villa i Burnley odigrali su večeras u Birminghamu meč 13. kola Premier lige, a na kraju nije bilo pogodaka.

Na neki način su gosti preživjeli opsadu koja je trajala 90 minuta i izvukli bod, a domaći bi trebali da se zapitaju kada je realizacija napada u pitanju.

Najkonkretniji su bili El-Ghazi, koj je promašio najveći broj šansi, zatim McGrealish i Watkins. Pokušavala je Villa po krilima, po sredini, dugim loptama, udarcima iz daljine, ali nisu pronašli način da matiraju Popea.

Inače, ovo je utakmica u kojoj je Villa srušila rekord Premier lige sa 27 udaraca ka golu rivala. Samo sedam ih je išlo u okvir gola, ostali su uglavnom bili bezopasni po gol Popea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Villa je sada 11. sa 19 bodova, a slijedi joj gostovanje kod WBA, dok je Burnley s 10 bodova tik iznad opasne zone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi