Aston Villa se sprema za PL: Obara se klupski rekord zbog robusnog napadača!

Wesley stiže na Otok?

Aston Villa se sprema za PL: Obara se klupski rekord zbog robusnog napadača!

Aston Villa se uspjela vratiti u Premier ligu i sada pravi ekipu za "povratničku" sezonu.

Biće u timu iz Birminghama dosta promjena. Značajan broj igrača koji su učestvovali u promociji u elitu je napustio klub, a sada se očekuju velika pojačanja.

Najveće bi trebalo biti predstavljeno već u narednim danima, a riječ je o 22-godišnjem Brazilcu Wesleyju Moraesu.

Navodno su za robusnog napadača belgijskog Club Bruggea zainteresovan i Newcastle, ali i Lazio.

Italijanski transfer guru Gianluca Di Marzio je čak saopštio da je Lazio poslao zvaničnu ponudu za Wesleyja vrijednu 20-ak milion eura, ali je ponuda Aston Ville bila unosnija.

Prema pisanju britanskih medija Aston Villa je već dogovorila transfer Wesleyja Moraesa, a za isti će Club Bruggeu isplatiti blizu 25 miliona eura - čime će oboriti klupski transfer rekord.

I dalje je najskuplje pojačanje Aston Ville Darren Bent koji je prije devet godina Sunderlandu plaćen 21.5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko se Wesleyjev transfer realizuje, to neće biti prvi put da Villa dovodi robusnog napadača iz belgijskog šampionata. Podsjetimo, Aston Villa je 2012. godine Genku ipslatila blizu devet miliona eura za potpis Christiana Bentekea.

Wesley je u sezoni iza nas odigrao 48 utakmica za Club Brugge u svim takmičenjima, postigao je 17 golova i upisao 10 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi