Aston Villa sezonu počinje sa bodovnim minusom?
(Foto: Aston Villa FC)

Prekršili financijski fair play

Aston Villa sezonu počinje sa bodovnim minusom?

M. Šljivak

Aston Villa je nakon tri godine uspjela da se vrati u Premier ligu.

Velikan iz Birminghama je kroz doigravanje ostvario plasman u Premiership, ali bi povratničku sezonu mogli krenuti u bodovnom minusu.

Razlog je financijski fair play. Nakon ispadanja 2016. godine tim je pretrpio ogromne gubitke i zbog toga su prekršili određena pravila Fudbalske asocijacije.

Protiv njih je pokrenut postupak. Trenutno je sve u fazi sagledavanja činjenica, a odluka će stići u narednih nekoliko sedmica.

Oduzimanje bodova bi sigurno uzdrmalo Villu i znatno bi se umanjile njihove šanse za opstanak u prvoj povratničkoj sezoni, jer bi sa velikim bodovnim minusom bili u debelom zaostatku.

FA je u martu kaznio i Villinog gradskog rival Birmingham oduzimanjem devet bodova iz istog razloga i zaista je teško očekivati da će se Villa izvući.

Novi član Premier lige otpustio osmoricu fudbalera

Ulaskom u društvo najboljih timova Premiershipa počela je i rekonstrukcija ekipe i od danas čak osmorica fudbalera više nisu članovi ekipe sa Villa Parka.

Tako od danas članovi tima nisu Mile Jedinak, Micah Richards, Glenn Whelan, Tommy Elphick, Mark Bunn, Ritchie De Laet, Alan Hutton i Albert Adomah.

Klub iz Birminghama će vjerovatno veoma brzo naći zamjene za ove fudbalere. Pojačanja za nastup u Premiershipu su neophodna i sigurno je da će ovaj klub biti aktivan na ljetnoj pijaci.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi