Zašto je zvijezda Aston Ville u kopačkama "iz smeća" igrala finale play-offa?
Foto: Screenshot

Da li su one tajna uspjeha?

Zašto je zvijezda Aston Ville u kopačkama "iz smeća" igrala finale play-offa?

Aston Villa je danas uspjela savladati Derby rezultatom 2:1 u finalu play-offa Championshipa na Wembleyju.

Tako se Aston Villa nakon tri godine vraća u Premiership, a jedan od najzaslužnijih za uspjeh nekadašnjeg prvaka Evrope je 23-godišnji kapiten, Jack Grealish.

Grealish iza sebe ima sjajnu, ali i burnu sezonu. Najveća zvijezda Ville je imala određenih problema sa povredama, a Gralish se našao na naslovnicama i kada ga je na sred utakmice udario navijač protivničkog tima.

Međutim, Grealish je dao sve od sebe da pomogne Villi da se vrati u elitu, a to je uradio u kopačkama koje su se gotovo potpuno raspale.

Naravno, njegove kopačke su privukle pažnju svih koji su ih primijetili, pa je bio primoran objasniti zašto je igrao u obući koja izgleda kao da joj je mjesto u smeću.

"Vratio sam se od povrede i one su, logično, bile potpuno nove. Postigao sam nekoliko golova i upisao nekoliko asistencija, pa sam pomislio da su ovo moje sretne kopačke. Morao sam ih zadržati", poručio je nakon utakmice Grealish.

Ko zna, možda su upravo sretne kopačke Jacka Grealisha pomogle Villi da dođe do toliko željenog povratka u Premier ligu. A ko zna i da li će Grealish naredne sezone igrati Premier ligu u dresu Aston Ville s obzirom da je za usluge ovog ofanzivnog veznjaka zainteresovana nekolicina engleskih velikana, uključujući i Manchester United.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti