Aston Villa smanjila plaće za 25 posto

Igrači, stručni stožer i direktori kluba

Aston Villa smanjila plaće za 25 posto

Nogometaši i stručni stožer Aston Ville te direktori kluba pristali su na 25-postotno smanjenje plaća u razdoblju od četiri mjeseca zbog pandemije koronavirusa.

Prije birminghamskog kluba, na smanjenje plaća u Premier ligi odlučili su se i u Arsenalu, Southamptonu, West Ham Unitedu, Watfordu i Sheffield Unitedu.

Ostali klubovi za sada nisu pravili rezove,  barem ne javne, a neki su u pregovorima sa zaposlenicima u teškoj situacij koja sve bacila u tešku situaciju, a time i bogate engleske klubove. Kako stvari stoje Premiership bi se ipak u dogledno vrijeme trebao nastaviti. 

Aston Villa je trenutno pretposljednja u Premier ligi s utakmicom manje i dva boda manje od Watforda koji je za sada u sigurnoj zoni. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi