"Bio sam zaključan u sobi sedam ili osam dana, ali sam se prepao najviše kada nisam mogao disati"

Reina se oporavlja od koronavirusa

"Bio sam zaključan u sobi sedam ili osam dana, ali sam se prepao najviše kada nisam mogao disati"

Endin Čaušević

Iskusni španski golman Pepe Reina prije dvije sedmice otkrio je da je pozitivan na koronavirus.

Reina je nekoliko dana imao simptome koronavirusa, a nakon što se testirao nalaz je bio pozitivan. On je poštovao sve što su mu ljekari rekli i na svu sreći sada se osjeća mnogo bolje.

Golman Aston Ville je za italijanske medije otkrio da je to bilo veoma zastrašujuće iskustvo za njega, a posebno kada je imao problema sa disanjem.

"U izolaciji sam otkako sam uočio prve simptome koronavirusa. Imao sam groznicu, kašljao sam i imao užasnu glavobolju kao nikad prije u životu. Bio sam umoran sve više i više. No, ono što me baš prepalo su problemi s disanjem. Trebalo mi je 25 minuta da dođem do daha. Osjećao sam kao da je moje grlo zatvoreno i da zrak ne može proći", rekao je Reina za Corriere dello Sport i dodao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Hvala Bogu sada se osjećam mnogo bolje. Prvih sedam ili osam dana sam proveo zaključan u sobi. Nisam htio da djeca ulaze u sobu kako se ne bi zarazila i nekako smo uspjeli sve to da organizujemo ja i moja supruga. Sada je situacija dosta bolja i oporavljam se".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi