Pepe Reina uzvratio udarac koronavirusu: Poslije oluje dođe zlatno nebo...

Španski golman

Pepe Reina uzvratio udarac koronavirusu: Poslije oluje dođe zlatno nebo...

Španski golman Pepe Reina uzvratio je udarac koronavirusu.

Podsjetimo, nekadašnjem golmanu Liverpoola, Napolija, Bayerna i trenutnom čuvaru mreže Milana koji je na posudbi u Aston Villi, dijagnosticiran je Covid-19 prošlog mjeseca.

Ipak, čini se kako je ozdravio. On je na Twitter postavio video na kojem se vidi kako ponovo trenira i to u kućnom dvoruštu, a u opis je stavio vrlo motivirajuću poruku:

"Nakon oluje dođe zlatno nebo. Spreman sam da se nastavim boriti. Razveselite se svi i budite strogi prema virusu. Hvala vam svima na porukama podrške".

Reina na početku borbe protiv korone nije bio dobro. On se u razgovoru za Corriere dello Sport požalio da je imao izuzetno teške simptome:

"Imao sam groznicu, kašljao sam i imao užasnu glavobolju kao nikad prije u životu. Bio sam umoran sve više i više. No, ono što me baš prepalo su problemi s disanjem. Trebalo mi je 25 minuta da dođem do daha. Osjećao sam kao da je moje grlo zatvoreno i da zrak ne može proći", prisjetio se Reina koji je potom poručio da se sada osjeća mnogo bolje.

Čini se da se situacija danas potpuno stabilizovala što pokazuje i video koji je objavio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je to sada potpuno u drugom planu, vrijedi dodati kako je Reina sa Aston Villom trenutno na pretposljednjem mjestu u Premiershipu sa dva boda manje od sigurne zone. Za sada je Premiership prekinut i nije poznato kada će i da li će biti nastavljen.

Top Komentari

BobPaisley
...nije on bez veze proveo u Liverpoolu 10 godina...ovo su stihovi iz himne Liverpoola,"You'll never walk alone"...At the end of a storm... there’s a golden sky...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi