Aston Villa u finalu Liga kupa, Villa Park slavi Trezegueta!

Za trofej protiv Uniteda ili Cityja

Aston Villa u finalu Liga kupa, Villa Park slavi Trezegueta!

Večeras je na Villa Parku odigran revanš meč polufinala engleskog Liga kupa. Snage su odmjerile ekipe Aston Ville i Leicestera, a domaći su na kraju slavili rezultatom 2:1.

Kako je prvi meč na stadionu King Power završen rezultatotom 1:1, Aston Villa je prošla u finale Liga kupa.

Povela je Aston Villa već u 12. minuti nakon brzog napada. Grealish je sjajno uposlio Targetta koji je snažnim udarcem iskosa sa lijeve strane matirao golmana gostiju.

Leicester je potom krenuo sa napadima, ali nije uspio doći do gola u prvom dijelu. Svakako valja izdvojiti 34. minutu kada je Tielemans pogodio prečku.

Na odmor se tako otišlo rezultatom 1:0, da bi Leicester stigao do poravnanja u 72. minuti. Barnes je odlično ubacio, a Iheanacho pogodio za 1:1.

Imao je Leicester nakon gola još par prilika za vodstvo, ali ih je propustio.

A onda sudijska nadoknada i gol Aston Ville. Igrala se treća minuta sudijske nadoknade kada je Elmohamady ubacio, a Trezeguet sjajno reagovao, pogodio za 2:1 i odveo Villu u finale.

Aston Villa će u finalu igrati se Manchester Unitedom ili Manchester Cityjem. City je u prvom polufinalnom meču savladao United na Old Traffordu sa 1:3, dok je revanč na Etihadu na rasporedu sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi