Tottenham konačno stigao do pobjede, Son junak protiv Norwicha

Tri boda upisao i Leicester

Tottenham konačno stigao do pobjede, Son junak protiv Norwicha

E. Čaušević

Tottenham je večeras pred svojim navijačima savladao Norwich sa 2:1 u meču 24. kola engleskog Premiershipa.

Londonski klub je uz dosta muke uspio da dođe do pobjede protiv fenjeraša Norwicha i tako nakon četiri kola konačno je tim Josea Mourinha uspio da upiše tri boda.

U prvom poluvremenu Totteham je bio bolji i domaći su u 38. minuti uspjeli da povedu sa 1:0, a mrežu gostujućeg tima zatresao je Alli na asistenciju Auriera.

No, Norwich je u 70. minuti poravnao na 1:1. Sudija Kavanagh je svirao penal, a siguran s bijele tačke bio je Pukki.

Međutim, deset minuta kasnije Tottenham je uspio da dođe do pobjede. Ovaj put u centru pažnje bio je Son koji je sjajno pogodio za 2:1 što je bio konačan rezultat meča.

Tottenham je sada šesti sa 34 boda, dok je Norwich i dalje posjedlji i ima 17 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sigurnu pobjedu večeras je ostvario i Leicester. Lisice su na svom terenu savladale West Ham sa 4:1. Dva gola za domaće dao je Perez, a po jedan su dodali Barnes i Pereira, dok je jedini strijelac za goste bio Noble.

Leicester je treći sa 48 bodova, dok je West Ham na 17 poziciji sa 23 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi