Prije šest godina prvaci države, a sad u trećoj ligi gube utakmice nestvarnim rezultatima
Foto - Screenshot

Teške muke poznatog kluba

Prije šest godina prvaci države, a sad u trećoj ligi gube utakmice nestvarnim rezultatima

M. Šljivak

Teška sudbina zadesila je u prethodnih nekoliko godina popularni rumunski klub Astra Giurgiu.

'Crni đavoli', kako glasi nadimak ovog kluba, proslavili su prije nekoliko dana 101. rođendan, ali nikome u ovom klubu nije do slavlja zbog svega što se događa.

Klub koji je prije šest godina bio prvak Rumunije upao je tokom pandemije u ozbiljne finansijske probleme. Nisu plaćali igrače koji su potom besplatno odlazili, a zatim je u februaru prošle godine vlasnik kluba Ioan Niculae završio u zatvoru zbog pranja novca.

Na kraju sezone Astra je ispala iz društva najboljih, zatim je uslijedio i odlazak u treći rang takmičenja, no i tamo ovom klubu ne cvjetaju ruže.

Astra utakmice u trećem rangu rumunskog fudbala gubi nestvarnim rezultatima. Jučer su izgubili susret s nevjerovatnih 19:0 od ekipe Arsenal Tunari i budućnost ovog kluba ne djeluje tako svijetlo.

Oglasi

U pet odigranih kola Astra nije postigla nijedan pogodak. Primila je s druge strane 48, a pored poraza od 19:0 u prethodnim kolima gubili su utakmice rezultatima 13:0, 10:0, te dva puta s po 3:0.

Također, meč u Kupu Rumunije od Popešti-Leordenija izgubili su sa 6:0 i do kraja sezone bi mogli pasti brojni negativni rekordi za ovaj klub.

Astra je prije samo šest godina bila na vrhuncu. Postali su prvaci, igrali su odlično u Evropi gdje su uspjeli proći u nokaut fazu Evropske lige.

Međutim, sve se 'preko noći' promijenilo. Došlo je do ogromnih problema koje klub nije mogao da izdrži pa će vjerovatno još godinama ovaj klub morati da igra u nižim rangovima rumunskog fudbala.

Treba istaći da je pored titule prvaka iz 2016. godine Astra u prethodnih 10 godina osvojila i Kup (2014.) te dva trofeja Superkupa Rumunije (2014. i 2016.).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi