Poznato ime prvog finaliste Konferencijske lige - Fiorentina izbacila Club Brugge

Odigran revanš u Belgiji

Poznato ime prvog finaliste Konferencijske lige - Fiorentina izbacila Club Brugge

Eldar Ganibegović

Nakon što je odigran revanš meč Club Bruggea i Fiorentine, poznat je prvi finalista Konferencijske lige.

Večeras je u Belgiji odigrana revanš utakmica polufinala Konferencijske lige izmešu Club Bruggea i Fiorentine. Nakon 3:2 pobjede italijanskog tima u prvoj utakmici, večeras smo vidjeli remi 1:1 i s ukupnih 4:3 italijanski tim je prošao dalje. 

Igrala se 20. minuta kada je domaći tim stigao do prednosti. Pietro Terracciano, golman Fiorentine, loše je procijenio let jedne lopte i ona je završila u golu koji je postigao Vanaken.

Tri minute kasnije šansa za goste. Nicolas Gonzalez je primio jedan nizak pas, šutirao po sredini gola, ali Mignolet brani.

Mogla je Fiorentina do poravnanja i u 35. minuti kada je Kouame opalio s vrha kaznenog prostora i pogodio prečku.

Isti igrač je u 41. minuti šutirao tik iznad prečke i to je bilo posljednje za izdvojiti iz prvog poluvremena ove utakmice.

Oglasi

Prečka se ponovo trese u 74. minuti kada je Biraghi šutirao iz slobodnjaka, a minut kasnije Kouame pogađa stativu.

Mnogi su sigurno pomislili kako Fiorentini prijeti ista sudbina kao PSG-u u Ligi prvaka, ali je onda dosuđen penal nakon što je Mechele startao, a Beltran pogađa za 1:1 i prolaz Fiorentine. 

Golman Fiorentine je u nadoknadi imao jednu sjajnu odbranu, te je i on tako jedan od junaka plasmana Fiorentine u finale ovog takmičenja. 

Podsjetimo, sutra će se u Grčkoj sastati Olympiacos i Aston Villa u drugoj utakmici. Olympiacos ima prednost od 4:2 iz prve utakmice.

Finale se igra u srijedu 29. maja 2024. godine i igrat će se u Atini i nema sumnje da će Olmypiacos sutra imati veliki motiv za ovaj meč.

Konferencijska liga, polufinale, revanš meč:

Club Brugge - Fiorentina 1:1 (ukupno 3:4)

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Club Brugge (3-4-3): Mignolet; Ordonez, Mechele, Odoi; Vanaken, De Cuyper, Vetlesen, Sabbe; Jutgla, Skoras, Thiago.

Fiorentina (4-3-3): Terracciano; Dodo, Milenković, Martinez, Biraghi; Mandragora, Melo, Beltran; Kouame, Gonzalez, Belotti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi