Atalanta na krilima Denisa od 1:3 do 4:3 protiv Intera!

Napoli siguran protiv Genove

Atalanta na krilima Denisa od 1:3 do 4:3 protiv Intera!

Edmir Škorić

U nedjelju navečer odigrane su dvije utakmice 31. kola italijanske Serije A. Napoli je bio siguran kući protiv Genove, a Inter je propustio 3:1 vodstvo protiv Atalante i na kraju - izgubio.

Drugoplasirani Napoli učvrstio je svoje mjesto ispred Milana pobjedom nad Genovom, 18. u prvenstvu. Napolitanci su na San Paolu rutinski savladali Đenovljane, koji se i dalje nalaze u opasnoj zoni. 

 

Sve je već bilo riješeno nakon pola sata igre. Prvo je u 18. minuti Edinson Cavani uposlio Gorana Pandeva, a Makedonac prekrasno pogodio mrežu Sebastiana Freyja. Francuski golman je bio savladan i u 29. minuti. Sada je Marek Hamšik organizirao napad, odlično proigrao Blerima Džemailija, koji snažnim udarcem donosi sigurno vodstvo svojoj momčadi.

 

U 66. minuti Cavani je promašio realizirati penal i tako ovjeriti pobjedu Napolija, koja ionako nije dolazila pod znak pitanja. Završeno je rezultatom 2:0.

 

Ludu i nevjerovatnu utakmicu odigrali su Inter i Atalanta na Giuseppe Meazzi. Inter je hvatao jedan od posljednjih vlakova za Evropu, dok je Atalanta željela novim bodovima obezbijediti opstanak. Nakon 40-ak minuta igre bez golova, činilo se da će ovo biti utakmica sa jako malo golova. Završila je sa sedam.

 

Tek u završnici prvog dijela pogodak u mreži gostiju iz Bergama. Alvaro Pereira je izveo korner s lijeve strane, Tommaso Rocchi natrčao na prvu stativu i spretno loptu utrpao u mrežu gostiju. S minimalnom prednošću Nerazzurra se otišlo na (ne)zasluženi odmor.

 

Zbog povrede je već u 32. minuti iz igre morao Antonio Cassano, a Andrea Stramaccioni je u igru poslao Rickyja Alvareza, a upravo Argentinac je vodio Inter u nastavku. Preciznije, vodio ih je u prvoj polovici nastavka...

 

Ipak, prvo je Atalanta poravnala u 56. minuti kada je Giacomo Bonaventura na asistenciju Marka Livaje savladao Samira Handanoviča za 1:1. Alvarez zatim u samo četiri minute postiže dva pogotka. Svoj prvi, Interov drugi, postigao je minutu nakon što je Atalanta izjednačila.

 

Jedan branič gostiju nije najbolje reagirao, Alvarez je sve dobro pratio, natrčao i glavom loptu poslao u mrežu nemoćnog Cire Polita. Četiri minute kasnije je mladi hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić dodao loptu do Alvareza na desnu stranu, ovaj majstorski pogodio za novo slavlje domaćih navijača, koji su odahnuli kada je njihov klub poveo s 3:1, misleći da je prednost nedostižna. Prevarili su se...

 

Malo ko je mogao i naslutiti da će Atalanta doći do preokreta. I baš to se dogodilo. Gosti su zabili tri pogotka za 12 minuta. I sva tri postigao je nevjerovatni argentinski napadač German Gustavo Denis! Prvo je u 65. realizirao penal za 3:2, onda je u 71. minuti vratio stvari na početak, a veliko razočarenje domaćinu je donio u 77. minuti, postigavši svoj hat-trick. 

Interu je ovo bio 11. poraz u sezoni i ostaju na petoj poziciji sa 50 bodova, koliko ima i Lazio. Od Lige prvaka su se skoro oprostili, a pitanje je mogu li izboriti barem Evropsku ligu. Imali su priliku da pobjedom dođu na četvrto mjesto. Atalanta je sa 37 bodova skoro osigurana opstanak u Seriji A.

 

 

Serija A, 31. kolo:

Inter - Atalanta 3:4 (Rocchi 43, Alvarez 57, 61/ Bonaventura 56, Denis 65 - penal, 71, 77)

Napoli - Genoa 2:0 (Pandev 18, Dzemaili 29)

 

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

 


 
 
 
 
 
 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.