Atalanta novog igrača pronašla u Romi

Posudba s opcijom, a možda i obavezom otkupa

Atalanta novog igrača pronašla u Romi

Atalanta ovog ljeta pravi ozbiljan posao na transfer tržištu, a još jedan novi igrač bi u Bregamo trebao stići iz Rome.

Prema pisanju nekolicine italijanskih medija, Atalanta je dogovorila dolazak Ricka Karsdorpa na posudbu iz Rome.

U dogovor dva kluba je navodno uključena i opcija otkupa ugovora 25-godišnjeg beka za seda miliona eura. Ukoliko pak Karsdorp odigra više od 60% Atalantinih utakmica u novoj sezoni, ta opcija postaje obaveza.

Roma je Karsdorpa kupila 2017. godine od Feyenoorda za 16 miliona eura, ali on na Olimpipcu zbog povreda i loše forme nije uspio opravdati uloženi novac.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prošle sezone se vratio u Feyenoord na posudbu kako bi barem donakle "uhvatio" formu, te je uspio upisati 22 nastupa, postići dva gola i dodati pet asistencija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi