Tim u kojeg se zaljubila cijela Evropa se raspada kao kula od karata

Odlaze nositelji igre

Tim u kojeg se zaljubila cijela Evropa se raspada kao kula od karata

A. Čaušević

Jedan od najboljih evropskih timova u protekle tri sezone se razilazi.

Vjerovatno nema zaljubljenika u fudbal koji nije ostao impresioniran igrama Atalante, posebno u susretima Lige prvaka.

Sa skromnim budžetom i igračkim kadrom klub iz Bergama je uspješno mrsio račune daleko većim i finansijski močnijim klubovima.

Gian Piero Gasperini je okupio sjajan tim sa nekoliko sjajnih igara, ali čini se da je bajci došao kraj. Barem na to upućuju posljednja dešavanja u ovom klubu.

Neki od ključnih igrača odlaze polako jedan po jedan. Prvi značajan odlazak desio se još zimus kada je Robin Gosens otišao u Inter.

Novi problem uslijedio je prije nekoliko sedmica kada je štoper Jose Luis Palomino pao na doping kontroli pa ga je dočekala suspenzija.

Naredni koji odlazi je Remo Freluer koji je već dogovorio transfer u Premiershipu. Atalanta će od Nottingham Foresta dobiti 12 miliona eura.

Ekipu će do kraja prijelaznog roka napustiti i Josip Iličić, a puno bliže odlasku nego ostanku je i Kolumbijac Luis Muriel.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ranije je redove Atalante napustio i Matteo Pessina. Zahvalni prvak Evrope s Italijom je otišao u Monzu.

Istina je da su u međuvremenu došli novi igrači, ali je upitano da li će uspjeti nadomjestiti odlaske fudbalera koji su nosili igru Atalante.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije