Atalanta razbila Sassuolo u prvom poluvremenu, pa u nastavku "povukla ručnu"
Atalanta je mogla postići i više od četiri gola u prvom poluvremenu

Treća pobjeda u posljednje četiri utakmice u Seriji A za tim iz Bergama

Atalanta razbila Sassuolo u prvom poluvremenu, pa u nastavku "povukla ručnu"

S. Pašalić, foto: EPA

Atalanta je u gostima kod Sassuola ostvarila pobjedu rezultatom 4:1 u 6. kolu Serije A.

Ekipa Gian Piera Gasperinija je nakon pobjede u prošlom kolu na gostovanju kod Rome rezultatom 2:0 željela stići do nova tri boda i na kraju je u tome i uspjela.

Sve je već bilo riješeno u prvom poluvremenu. Gomez je pogodio u 6. minuti za vodstvo od 1:0, a Gosens je u 13. povisio na 2:0.

Gomez je u 29. minuti postigao svoj drugi gol za 3:0, a sve nade domaćim navijačima je golom za 4:0 ubio Duvan Zapata u 35. minuti.

U nastavku je Sassuolo bio nešto bolji tim, a Atalanta je igrala nešto opuštenije.

Domaći su u 62. minuti uspjeli smanjiti na 4:1 nakon gola Defrela iako su centimetri odlučivali o tome hoće li ovaj gol biti priznat.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sassuolo je do kraja imao još nekoliko izglednih prilika da još malo ublaži poraz, ali su igrači ovog tima bili neprecizni pa je na kraju ipak završilo 4:1 za goste.

Atalanta je sada na 3. mjestu na tabeli sa 13 bodova, dok Sassuolo ima samo 6 bodova nakon isto toliko odigranih kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi