Atalanta upisala 12. uzastopni trijumf, Roma pobjedom prekinula niz poraza

Seria A, 31. kolo

Atalanta upisala 12. uzastopni trijumf, Roma pobjedom prekinula niz poraza

Četiri utakmice 31. kola Serije A igrane su večeras od 21:45 sati. 

Roma je prekinula niz poraza jer je na Olimpicu pobijedila Sampdoriju 2:1 nakon preokrerta. Strijelci su bili Mkhitaryan i Veretout. S druge strane, pogodio je Kucka i to s penala. Bh. reprezentativac Edin Džeko odigrao je svih 90 minuta na ovom susretu.

Atalanta je također upisala trijumf i to na domaćem terenu protiv Sampdorije. Rezultat je bio 2:0, a golove su u samom finišu postizali Toloi i Muriel. Ovo je za ekipu iz Bergama čak 12. uzastopni trijumf u svim takmičenjima.

Time je ovaj tim skočio na 3. poziciju u Seriji A jer ima dva boda više od Intera ali i meč više, dok je Roma uprkos trijumfu ostala peta sa 15 bodova manje od Atalante.

U preostalim susretima 31. kola koji su igrani večeras Sassuolo je slavio u gostima kod Bologne sa 2:1, dok je Torino dobio na domaćem terenu Bresciju 3:1.

Podsjetimo, u ranijem terminu su u Seriji A igrana još dva meča. Fiorentina i Cagliari su podijelili bodove jer su odigrali 0:0 dok je Napoli dobio u gostima Genovu sa 2:1.

Seria A, 31. kolo:

Roma - Parma 2:1

Atalanta - Sampdoria 2:0

Bologna - Sassuolo 1:2

Torino - Brescia 3:1

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi