Bio je zadnji igrač u odbrani, ali niko ni slutio nije kakvu magiju će izvesti lijevi bek Barcelone

Nevjerovatan prijem lopte

Bio je zadnji igrač u odbrani, ali niko ni slutio nije kakvu magiju će izvesti lijevi bek Barcelone

E. Čaušević

Barcelona je sinoć uspjela nekako da pobijedi na gostovanju Athletic Bilbao s minimalnih 1:0 u meču 25. kola španske La Lige. Fantastičnu utakmicu odigrao je lijevi bek katalonskog tima Alejandro Balde, a jedan potez ovog mladog igrača oduševio je fudbalski svijet.

Barcelona je nekako uspjela da preživi teško gostovanje u Bilbau i dođe do nove pobjede s kojom je zadržala devet poena prednosti na tabeli ispred Real Madrida.

Junak katalonskog kluba sinoć je bio Raphinha koji je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena uspio da zabije jedini pogodak na utakmici i donese velika tri boda Barceloni.

Bilbao je u samom finišu meča preko Inaki Williamsa došao do 1:1, ali je sudija Gil Manzano poništio gol nakon što je pogledao VAR snimak i zaključio da je Iker Muniain prije gola igrao rukom što je izazvalo veliko nezadovoljstvo domaćih igrača i navijača.

U Bilbau nismo gledali baš neku previše uzbudljivu utakmicu i očekivalo se dosta više od okršaja starih rivala, no jasno je da gosti mogu itekako biti zadovoljni jer su na kraju došli do tri boda.

Raphinha je ponovo bio junak Barcelone, ali čovjek koji je sinoć odigrao fantastičan meč bio je lijevi bek Alejandro Balde.

Oglasi

Balde je ove sezone istisnuo Jordija Albu iz početne postave, ali sinoć je pokazao da to nije slučajno i da se radi o zaista sjajnom lijevom beku.

Jedan potez ovog mladog igrača posebno je oduševio fudbalski svijet, a desio se u 65. minuti kada je Balde bio zadnji igrač u odbrani i na jednu dugu loptu reagovao je zaista nevjerovatno. Uspio ju je primiti s nevjerovatno puno osjećaja čemu se Nico Williams nije nadao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 19-godišnjak pokazao je da je Barcelona na duge staze dobila odličnog igrača na poziciji lijevog beka koji dostojno može zamijeniti Jordija Albu.

Balde je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Barcelone odigrao 32 utakmice u svim takmičenjima i upisao je pet asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije