Barcelona je obišla mnoge stadione, ali nigdje nije ponižena kao u 30. minuti na San Mamesu

Scene će obići svijet

Barcelona je obišla mnoge stadione, ali nigdje nije ponižena kao u 30. minuti na San Mamesu

A. Čaušević

Najavljeno je ispunjeno. Navijači Athletic Bilbaa su ponizili Barcelonu u 30. minuti susreta na stadionu San Mames. Tražeći svoju pravdu i borbu za ravnopravnost pristalice basijskog velikana su su iskazali jasan stav. 

Danima se prije utakmice najavljivalo da će navijači Athletica na teren ubaciti isprinatne novčanice i kartone sa grbom Barcelone, simbolom dolara i sa riječi mafijaa.

Dok su papiri ubacivani u teren sa tribina su se mogli čuti razni povici s ciljem da se pošalje poruke da su navijači Athletica protiv modernog fudbala.

"Niti Barca, niti Madrid, samo Athletic", moglo se čuti kako skandiraju navijači kluba iz Bilbaoa, a neki su skandirali da Katalonce treba poslati u Segundu.

Glavni razlog je navodno muljanje Barcelone sa sudijskim komiteteom i plaćanja nekadašnjeg člana sudijske komisije Enriqueza Negreire.

Oglasi

Predsjednik Athletica Jon Uriarte je pred utakmicu kazao da je stav Baskijaca jasan da se sve treba isražiti i iako postoje jasni dokazi da Barcelona mora biti kažnjena.

Barcelona se već sedmicama nalazi u centru ogromnog skandala sa sudijama nakon što su otkrivene brojne uplate na račun nekadašnjeg čelnika sudijske komisije Jose Marije Enriqueza Negreire za određene "savjete".

Oni su mu od 2016. do 2018. godine za savjete oko suđenje isplatili 1.4 miliona eura, a potom su otkrivene i druge uplate izvršene godinama unazad.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Klubovi iz La Lige javno su se pobunili protiv Barcelone. Ipak, navijači Athletica odlučili su prvi reagovati i oni su na svoj način izrazili protest protiv katalonskog kluba.

Barcelona kao jedan od najvećih svjetskih klubova je obišla mnoge stadione za proteklih 120 godina koliko klub postoji, ali poniženje kao na San Mamesu se ne pamti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
osramotili sami sebe, gube doma.
2 0
juve10
Mislim da bi Juventusu trebalo oduzeti bodove zato što je Barca varala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi