Kada je Messi raspoložen onda Barcelonu skoro niko ne može zaustaviti

Barca slavila u Bilbau, Pjanić ostao na klupi

Kada je Messi raspoložen onda Barcelonu skoro niko ne može zaustaviti

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su u gostima nakon preokreta pobijedili Athletic Bilbao sa 3:2 u zaostaloj utakmici drugog kola španske La Lige.

Međutim, utakmica za katalonski klub nije baš počela kako su očekivali. Bilbao je odlično otvorio meč i poveo već u trećoj minuti kada je Inaki Williams iskoristio lošu igru odbrane gostiju i pogodio za 1:0.

No, slavlje domaćih trajalo je samo desetak minuta. Barcelona je uspjela da dođe do izjednačenja nakon što je De Jong asistirao, a gol za 1:1 postiže večeras odlični Pedri.

Katalonci su u 38. minuti došli do potpunog preokreta. Pedri je fantastičnom asistencijom izbacio cijelu odbranu i golmana domaćih, a Messi rutinski šalje loptu u mrežu Bilbaa.

Barcelona je odlično igrala i u nastavku meča. U 59. minuti Messi fantastično šutira s dvadesetak metara, ali je stativa spasila domaće. No, tri minuta kasnije nije bilo spasa za Bilbao.

Messi i Griezmann su odlično kombinovali, a na kraju Argentinac postiže svoj drugi gol na meču i pogađa za 3:1. Messi je deset minuta kasnije mogao i do hat-tricka, ali ponovo je stativa spasila domaći tim.

Ipak, Messi je malo pokvario svoju igru u 90. minuti kada je jeftino prodao jednu loptu, a to je iskoristio Muniain i pogodio za 2:3. No, za domaće nije bilo vremena da dođu do remija, te se rezultat nije mijenjao do kraja meča.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je večerašnju pobjedu svog tima odgledao s klupe za rezervne igrače.

Barcelona je nakon ove pobjede stigla na treće mjesto sa 31 bodom, dok je Bilbao deveti sa deset bodova manje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Žao mi Pjanića nezasluženo grije klupu kod ovog žutokljunca
7 6
Chico
Messi - kompleksasi na aparatima !
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti