Athletic Bilbao se pojačao, stigao fudbaler PSG-a

Potpisan četverogodišnji ugovor

Athletic Bilbao se pojačao, stigao fudbaler PSG-a

Španski prvoligaš Athletic Bilbao pojačao je dodatno svoje redove pred narednu sezonu u LaLigi.

Naime, dres ovog kluba u budućnosti će nositi 28-godišnji Yuri Berchiche, koji je posljednju sezonu proveo u Paris Saint-Germainu, a ugovor između dvije strane je potpisan na četiri godine.

Baskijci su za Berchicheov ugovor izdvojili 15 miliona eura, a aktuelni francuski šampion bi mogao dobiti i dodatnih pet miliona eura ukoliko ovaj fudbaler ispuni određene bonuse.

U protekloj sezoni Berchiche je za Parižane odigrao 32 utakmice, računajući sva takmičenja, a pritom je postigao dva pogotka uz pet asistencija.

Kroz dosadašnju karijeru je pored Paris Saint-Germaina igrao još za Real Sociedad, Eibar, Real Valladolid, Cheltenham Town, omladinske selekcije Tottenhama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi