Athletic i Real Sociedad pronašli novu lokaciju za finale Kupa kralja

Baskijski derbi

Athletic i Real Sociedad pronašli novu lokaciju za finale Kupa kralja

A. Čaušević

Iako Athletic Bilbao i Real Sociedad žele igrati finale Kupa kralja sa pubilkom čak i 2021. godine, međutim UEFA-ino insistiranje na završetku takmičenja što ranije im kvari planovi. 

S obzirom na udaljenost stadion La Cartuja u Sevilli je čini se prekrižena opcija. Visoke temperature te činjenica da hoteli u Sevilli ne bi mogli profitirati jer neće biti navijača iz Baskije su razlog zašto se traži nova lokacija.

Mediji u Španiji danas pišu kako su baskijski rivali pronašli novi stadion za odigravnaje utakmice. Riječ je o stadionu Mendinzorroza na kojem inače svoje mečeve igra Alaves.

Stadion u Vitoriji je od Bilbaa udaljen 70, a od San Sebastiana 130 km zbog čega se čini kao idealnim za odigravanje izuzetno važne utakmice. Gradsko vijeće i Alaves nemaju ništa protiv toga.

O eventualnom datumu utakmice rano je govoriti s obzirom da španski klubovi tek treba da dogovore nastavak La Lige. Nastavak španskog prvenstva sredinom juna se čini realnom opcijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi