Ništa od povratka treninzima: Real Sociedad na pauzi do daljnjeg

Vlada zabranila povratak na terene

Ništa od povratka treninzima: Real Sociedad na pauzi do daljnjeg

E. Dindić

Real Sociedad prvi je španski klub koji je trebao nastaviti sa treninzima od utorka. Sada se čini da od toga ipak nema ništa. 

Tim iz San Sebastiana na društvenim mrežama najavio je individualne treninge svojih fudbalera u sportskom centru od utorka, jer je tamošnja vlada dozvolila radnicima, poput onih u industriji i građevini da mogu otići na posao.

"S obzirom na to da je vlada donijela odluku da radnici u ostalim branšama mogu ići na posao, naš prvi tim će imati mogućnost da nastavi sa svojim individualne radom u našem trening centru. To To nikako neće biti rad u grupi", naveli su iz Sociedada.

Međutim mogućnost koja je uvela tamošnja vlada ne odnosi se na fudbalere i sportske događaje.

"Ostaju zatvoreni svi objekti za sportske aktivnosti, uključujući i fudbalske terene. Real Sociedad s toga neće trenirati u utorak u svom kampu", poručili su za tamošnje medije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vlada je omogućila odlazak radnicima na posao nakon što je stopa širenja virusa dosegnula nanižu razinu od izbijanja pandemije.

Fudbaleri će po svemu morati još uvijek pričekati na zvanični povratak na terene.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi