Majstorija Benzeme i gol Kroosa u sudijskoj nadoknadi za novo slavlje Real Madrida

Pobjeda na teškom gostovanju

Majstorija Benzeme i gol Kroosa u sudijskoj nadoknadi za novo slavlje Real Madrida

Esmer Oštraković

Sjajnu i borbenu utakmicu odigrali su Athletic Bilbao i Real Madrid, a minimalnu pobjedu od 0:1, ostvarili su gosti iz Madrida.

Real je bio blagi favorit u najavi ove utakmice, a tri boda bila su im potrebna kako bi ostali u trci za prvo mjesto sa Barcelonom.

Uspjeli su ostvariti pobjedu, koja je na kraju došla jako teško, ali ono što je najbitnije za njih jeste da su upisali tri boda.

Prvi gol viđen je u 24. minuti utakmice a strijelac je nakon asistencije Asensija bio Karim Benzema koji je tako pomogao svojoj ekipi da uzme tri boda.

Prvo poluvrijeme, osim gola Benzeme, nije donijelo prviše prilika, ali se sve to promjenilo u drugom poluvremenu.

Athletic Bilbao je u drugom dijelu utakmice potpuno nadigrao Real Madrid, ali uzalud jer nisu uspjeli postići gol koji bi značio barem bod na ovoj utakmici.

Oglasi

Tačnije, uspjela je domaća ekipa postići gol, ali je on poništen zbog nedozvoljene pozicije, a sve se desilo u 78. minuti.

Kako ti inače bude, kada ne iskoristite svoje prilike, obično vas protivnik kazni, a to se desilo i na večerašnjoj utakmici.

Pobjedu gostiju potvrdio je Toni Kroos golom u 91. minuti, te je tako postavio konačan rezultat od 0:2 za Real Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je sada ostao na drugom mjestu, te još uvijek imaju zaostatak od tri boda za prvoplasiranom Barcelonom.

Sa druge strane, Athletic Bilbao nalazi se na osmom mjestu na tabeli sa 26 osvojenih bodova i mjesto koje vodi u Ligu prvaka udaljeno je četiri boda od njih.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Forma se vraca lagano, taman kad je i potrebno najvise, Hala Madrid !
9 5
Bilbao tradicionalno se ne bori protiv reala!Lagana pobjeda kluba iz Madrida
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi