Atina domaćin još jednog festivala nasilja

Obračun navijača AEK-a i PAOK-a

Atina domaćin još jednog festivala nasilja

E. Škorić

Veliki neredi dogodili su se pred finalnu utakmicu grčkog kupa između AEK-a i PAOK-a u Atini.

Prema javljanju grčkih medija, pet navijača je povrijeđeno i zapaljeno je jedno vozilo u neredima koji su se dogodili neposredno prije početka utakmice.

Iz zapaljenog vozila izbačeni su navijači PAOK-a, koji su potom pretučeni. U Atini je u nekoliko dijelova grada dolazilo do fizičkih obračuna domaćih i gostujućih navijača.

Internet je pun snimaka na kojima se može vidjeti kako huligani bacaju Molotovljeve koktele na pripadnike policije.
Inače, PAOK je slavio i osvojio Kup, a neredi su bili i na nekim ranijim prvenstvenim mečevima ova dva tima. Inače, AEK je osvojio titulu u prvenstvu, ali u Kupu su Ognjen Vranješ i društvo poraženi s 2:0.

Promo

Top Komentari

Korisnik
Svaka im čast tako treba jel derbi il nije
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi