Velika glupost Vranješa, AEK ostao bez duple krune

PAOK osvojio trofej Kupa

Velika glupost Vranješa, AEK ostao bez duple krune

M. Šljivak

Novi prvak Grčke, ekipa AEK-a, nije uspjela doći do dvostruke krune.

Oni su večeras u finalu Kupa poraženi od velikog rivala PAOK-a rezultatom 0:2, pa je solunski tim odbranio ovaj trofej i to sasvim zasluženo.

PAOK je bio bolji rival u meču. U prvom poluvremenu su imali dvije nevjerovatne šanse da povedu, ali ih nisu iskoristili. U 25. minuti je penal promašio Aleksandar Prijović, a u finišu prvog dijela Campos ne koristi situaciju jedan na jedan.

Ipak, u drugom poluvremenu PAOK dolazi do pobjede. U 65. minuti Vieirinha pogađa za 0:1, da bi u 80. minuti ostali sa igračem manje nakon što je zbog žestokog starta crveni karton dobio Mauricio.

I umjesto da AEK ima prednost igrača više u finišu, bh. reprezentativac Ognjen Vranješ se potrudio da na terenu bude isti broj igrača. Bez ikakvog razloga se sukobio sa protivničkim igračem, a sudija David Fernandez Borbalan iz Španije mu pokazuje drugi žuti, odnosno crveni karton.

AEK je potom imao odličnu šansu za izjednačenje, ali je Araujo za nekoliko centimetara bio neprecizan. Zato je PAOK svoju šansu iskoristio i preko Pelkasa su u nadoknadi došli do 0:2 i pobjede.

Borbalan je napravio šou na ovom meču, pa je PAOK-u isključio i Varelu, a uz tri crvena kartona pokazao je i 11 žutih kartona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti