Da se nikada zlo ne ponovi: Finale Kupa Grčke neće suditi Grk!

Zanimljiva odluka

Da se nikada zlo ne ponovi: Finale Kupa Grčke neće suditi Grk!

Grčki fudbalski savez odlučio se na veoma zanimljivu ideju pred finale Kupa ove zemlje između AEK-a i PAOK-a.

Utakmica pomenuta dva kluba od prije dva mjeseca bila je u centru pažnje svjetske sportske javnosti jer je predsjednik PAOK-a Ivan Savvidis ušao na teren u sudijskoj nadoknadi nezadovoljan sudijskim odlukama, a to ne bi bilo toliko čudno da se u jednom trenutku nije prihvatio i pištolja.

Nakon velikog incidenta liga je prekinuta na nekoliko sedmica, da bi kasnije Grčki savez suspendovao pomenutog predsjednika i klubu oduzeo tri boda što je automatski značilo da će AEK gotovo sigurno biti prvak.

Sada, u finalu Kupa Grčke PAOK će htjeti osvetu, a tim povodom Fudbalski savez je došao na ne tako čestu ideju. Naime, ovaj susret neće suditi nijedan grčki sudija već Španac David Borbalan sa svojim pomoćnicima.

Na ovaj način Fudbalski savez je htio zaštititi domaće sudije koje su često predmet napada na fudbalskim terenima u posljednje vrijeme. Inače, ovo nije prvi put da jedno domaće natjecanje sude strani suci, ali je svakako rijetka pojava.

Finale Kupa Grčke na rasporedu je u subotu od 19.30 sati u Atini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi