Neviđena blamaža grčke policije, ugledali registarske oznake i zaustavili auto, pa se izvinjavali
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Cijela Atina na nogama

Neviđena blamaža grčke policije, ugledali registarske oznake i zaustavili auto, pa se izvinjavali

E. Čaušević

Grčka policija je na nogama nakon krvavog obračuna navijača AEK-a i Dinama, pokušavaju pronaći sve učesnike žestoke tuče, te po Atini "češljaju" skoro svaki čošak. No, u svemu tome napravili su i nevjerovatnu blamažu ljudima koji su se ni krivi ni dužni našli u centru pažnje.

Krvavi obračun huligana AEK-a i Dinama desio se u ponedjeljak navečer u 23 sata u kojem je smrtno stradao 29-godišnji navijač grčkog kluba.

Uhapšeno je preko 100 navijača Dinama kojima prijete ozbiljne zatvorske kazne. Ukupno ih je bilo oko 150, te policija u Atini od jučer traga za ostalim navijačima zagrebačkog kluba koji su uspjeli da pobjegnu.

Da stvar bude gora večeras se igra još jedan meč visokog rizika jer se u trećem pretkolu Lige prvaka sastaju Panathinaikos i Marseille. UEFA je zabranila i na tom meču dolazak gostujućim navijačima, ali policija je na nogama jer se vidjelo da se takve zabrane baš i ne poštuju.

Pored toga što tragaju za preostalim navijačima Dinama pripadnici policije prate pomno i dešavnaja oko meča Panathinaikosa i Marseillea.

Oglasi

Zbog toga su danas imali veliku blamažu u predgrađu Atine kada su upratili dva automobila s francuskim registarskim oznakama i odlučili su da reaguju.

Grčki mediji pišu da nisu bili previše ljubazni i da su nasilno djelovali prema ljudima koji su bili u automobilima jer su vjerovali da se radi o navijačima Marseillea.

Sve je trajalo skoro pola sata, a iako su državljani Francuske govorili da im nije jasno o čemu se radi policija nije imala milosti. No, kada su odlučili da ih konačno saslušaju shvatili su kakvu grešku su napravili.

Na kraju se ispostavilo da uopšte nije riječ o navijačima Marseillea već da su to obični turisti iz Francuske koji su došli u Grčku prije nekoliko dana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kao dokaz dali su potvrdu o smještaju i rezervacijama, a kada je policija sve to provjerila pustili su ih da nastave svojim putem.

Inače, večerašnja utakmica Panathinaikosa i Marseillea igra se od 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi