Sprema li se novo krvoproliće? Sa svih strana stiže na hiljade zloglasnih huligana s jednim ciljem!

UEFA nije odgodila utakmicu

Sprema li se novo krvoproliće? Sa svih strana stiže na hiljade zloglasnih huligana s jednim ciljem!

A. Čaušević

Burna dan i noć su pred grčkom policijom nakon vijesti da u Atinu stižu na hiljade zloglasnih huligana uoči utakmice 3. pretkola Lige prvaka između Panathinaikosa i Marseillea. 

Navijački neredi i sukob između Dad Blue Boysa i Gate 13 sa jedne, te pristalica i simpatizera AEK-a sa druge strane su bili okidač za itekako turbulentan dan u Atini, ali i poziv huliganima na osvetu.

U sukobu je smrtno stradao 29-godišnji Michalis Katsouris, a kako to obično biva u navijačkom svijetu pristalice AEK-a neće skrštenih ruku sjediti kako bi osvetili druga sa tribine.

Pristalice AEK-a su lijevačarski orijentisane i imaju nekoliko prijateljskih skupina širom Evrope, a navodno hiljade huligana planira tokom noći i sutra doputovati u Atinu.

Oglasi

Spominje se dolazak radikalnih članova navijačkih skupina francuskog Marseillea, italijanskog Livorna te njemačkog St. Paulija. Svi oni su u prijateljskim odnosima sa navijačima AEK-a.

Francuzi dolaze na utakmicu protiv Panathinaikosa čiji su navijači učestvovali u neredima i bili su u saradnji sa pristalicama zagrebačkog Dinama.

Sigurnosne mjere u grčkoj prijestolnici su podignute na najveći mogući nivo, a UEFA je bez obzira na mogući incident dala zeleno svjetlo za odigravanje utakmice na stadionu Apostolos Nikolaidis.

Kada su u pitanju neredi koji su se desli u ponedjeljak navečer grčka policija je da sada privela 115 osoba s tim da su neki od grčkih i hrvatskih državljana pušteni na slobodu.

Uhapšeni će se u srijedu pojaviti pred istražnim sudijom kada će biti odlučeno da li će biti oslobođeni ili će dobiti po mjesec dana pritvora.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U međuvremenu su hrvatski mediji objavili vijest da grčka policija ima otiske ubice Michalisa Katsourisa i navodno se radi o grčkom državljaninu.

Podsjećanja radi, nakon svih nereda odlučeno je da se utakmica 3. pretkola AEK - Dinamo ne igra. Tačnije klubovi su zamijenili domaćinstva. Prvi susret će se igrati u Zagrebu (15. august), a revanš u Atini (19 august).

Top Komentari

HarisADP
Najbolje bi bilo da se pobiju skoro svi, da ih ostane sakica
3 0
Deepy
Divljaci, umjesto da uzivaju u nogometu i rivalstvu debili tu ispoljavaju svoje fristracije.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi