Porazi Barcelone više nisu novost: Atletico očitao lekciju Koemanovom raštimanom orkestru
Foto: EPA

Novi dan i novi poraz Barce

Porazi Barcelone više nisu novost: Atletico očitao lekciju Koemanovom raštimanom orkestru

S. Grebović

U derbi susretu osmog kola španske Primere Atletico je stigao do lake pobjede protiv Barcelone rezultatom 2:0.

Atletico Madrid je pretodnih godina predstavljao najvećeg Barceloninog rivala nakon Real Madrida i obično su Katalonci pobjednički izlazili na kraj sa Jorgandžijama, no danas je priča sasvim druga.

Ekipa sa Wande Metropolitano stadiona aktuelni je prvak Španije i sa tim epitetom Madriđani su večeras ugostili Barcelonu koju su savladali, čini se nikada lakše, rezultatom 2:0.

Atletico je stigao do sigurne i zaslužene pobjede protiv Barcelone koja ni večeras nije imala ni glavu ni rep.

Domaći su odlično otvorili utakmicu i poveli već u 23. minuti kada je Lemar pogodio na asistenciju Suareza.

U samom finišu prvog poluvremena Atletico je udvostručio prednost.

Oglasi

Ovaj put Lemar je asistirao za Suareza koji je izašao sam ispred Ter Stegena i pogodio za 2:0.

Urugvajski napadač nije želio da slavi gol protiv svog nekadašnjeg kluba u kojem je proveo možda i najbolje dane karijere. Golom i asistencijom Suarez je jasno dao do znanja Koemanu da je pogriješio što ga je precrtao kada je stigao u klub.

Inače, nizozemski stručnjak je putem mobilnog telefona iz VIP lože davao savjete svojim pomoćnicima zbog suspenzije koju je zaradio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U drugom poluvremenu Atletico je odigrao doktorsku obranu kako samo oni znaju, zatvorio sve prilaze svom golu i osakatio ioanko bezidejne napade Blaugrane.

Jorgandžije su ovim trijumfom izbile na drugu poziciju sa 17 bodova koliko ima i prvoplasirani Real, dok je Barca pala na deveto mjesto sa 12 osvojenih bodova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

st4rk.
Atletico najšugavija ekipa.. jedva čekam da na Real nalete
9 12
azz33333
Barca kome da gol, ispada iz lige sigurno.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi