Ima li Griezmann večeras pravo igrati protiv Barcelone?

Nalazi se na posudbi u Atleticu

Ima li Griezmann večeras pravo igrati protiv Barcelone?

E. Čaušević

Atletico Madrid i Barcelona igraju večeras derbi osmog kola španske La Lige.

Barcelona je u Madrid doputovala nakon šokantnog poraza u Ligi prvaka od Benfice (3:0) i jasno je da se katalonski klub nalazi u velikoj krizi.

Sigurno je da će Diego Simeone i njegovi igrači pokušati to da iskoriste i dođu do tri boda jer odavno se nije desilo da je Atletico baš takav favorit u utakmici protiv Barcelone.

Španski mediji pisali su da će od prve minute u napadu Atletica večeras igrati dojučerašnji napadači katalonskog kluba Luis Suarez i Antoine Griezmann, ali se to neće desiti.

Griezmann je posljednjeg dana ljetnog prelaznog roka odlučio da se vrati u Atletico, a madridski klub dogovorio je posudbu ovog napadača s obaveznim otkupom ugovora na kraju.

Međutim, pred večerašnju utakmicu pojavila se dilema da li će Griezmann imati pravo da nastupi protiv Barcelone.

Oglasi

Naime, poznato je da klubovi koji šalju svog igrača na posudbu imaju pravo po pravilima da dodaju klauzulu da on ne može igrati ukoliko se sastanu ovi timovi.

Griezmann je i dalje igrač Barcelone koji je na posudbi u Atleticu, ali potvrđeno je da Barcelona nije željela staviti takvu klauzulu u njihov dogovor, te će francuski napadač imati pravo da večeras igra u ovom derbiju.

Treba dodati da Barcelona inače ne koristi ovu klauzulu u posudbama svojih igrača dok većina klubova radi suprotno i osigura se da njihov igrač ne igra protiv njih ukoliko se ti klubovi sastanu.

Sigurno je da će Griezmann biti itekako motivisan zbog načina na koji je napustio Barcelonu gdje tvrde da nije opravdao očekivanja.

Poznati i sastavi za večerašnji derbi

Diego Simeone i Ronald Koeman objavili su sastave za večerašnji meč, a ono što je najzanimljivije jeste da je Griezmann ostao na klupi, dok će Suarez igrati od prve minute.

Također, i Koeman je napravio nekoliko promjena u odnosu na meč protiv Benfice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico Madrid: Oblak, Llorente, Savić, Gimenez, Hermoso, Carrasco, Koke, De Paul, Lemar, Joao Felix, Suarez.

Barcelona: Ter Stegen, Dest, Araujo, Pique, Mingueza, Busquets, Nico, De Jong, Gavi, Coutinho, Depay.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi