Atletico blizu Carrascovog trajnog transfera

Belgijanac ne želi nazad u Kinu

Atletico blizu Carrascovog trajnog transfera

Atletico Madrid radi na trajnom transferu Yannicka Carrasca, koji bi osigurao poptuni povratak Belgijanca u špansku prijestolnicu.

Carrasco se vratio u Atletico na polugodišnju posudbu iz kineskog Dalian Yifanga u januaru, nakon što je napustio Madrid i otišao u Kinu u februaru 2018.

Belgijancu se nikako nije svidjelo u Kini, pa i sam svim silama želi ostati u Atleticu.

Navodno i Diego Simeone želi da klub zadrži Carrasca i da mu se da ugovor na četiri godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Atleticu su, piše Diario AS, uvjereni da će uspjeti završiti posao sa Carrascovim transferom do početka nove sezone LaLige, iako Belgijanac ima još dvije godine ugovora sa Yifangom.

Carrascova vrijednost je drastično opala od kada je otišao u Kinu, pa bi Atletico njegov transfer mogao osigurati za 20-ak miliona eura, a sam Belgijanac bi pristao na drastično manju platu samo kako bi se vratio u Evropu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi