Atletico deklasirao Granadu: Luis Suarez u debiju zabio dva gola

Domaći slavili sa 6:1

Atletico deklasirao Granadu: Luis Suarez u debiju zabio dva gola

E. Čaušević

Atletico Madrid danas je na svom terenu pobijedio Granadu sa 5:1 u meču trećeg kola španske La Lige.

Domaći su odlično otvorili meč i poveli već u devetoj minuti kada je nakon asistencije Corree gol za 1:0 postigao Diego Costa. U 16. minuti moglo je biti 2:0, ali je Saul promašio penal.

Početkom drugog dijela Atletico je stigao do drugog gola. Joao Felix je asistirao, a ovaj put mrežu Granade trese Correa. U 65. minuti bilo je već 3:0 nakon što je Joao Felix pogodio mrežu gostiju na asistenciju Diega Coste.

Pet minuta kasnije u igru je ušao Luis Suarez za kojeg je ovo bio debi za Atletico. Suarez je za samo 20 minuta na terenu pokazao da će biti veliko pojačanje, ali i da su čelnici Barcelone napravili ogromnu grešku što su ga otjerali iz kluba.

Naime, Atletico Madrid je u 72. minuti poveo sa 4:0 kada je Suarez upisao asistenciju, a gol je zabio Llorente.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Suarez je uspio da dođe do gola u 85. minuti kada je nakon asistencije Llorentea sjajno golavom pogodio za 5:0. Ipak, već u narednom napadu Granada je smanjila na 5:1 utješnim golom Moline.

Međutim, Luis Suarez je imao posljednju riječ na ovoj utakmici. U četvrtoj minuti nadoknade Urugvajac je došao i do drugog gola, te je postavio konačnih 6:1.

Top Komentari

Armin29
Ferguson je najveći paksu od trenera
3 8
Armin29
u rangu Ronalda lime
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi