Atletico ekspresno našao zamjenu za Vrsaljka

Igrač po Simeonovoj mjeri

Atletico ekspresno našao zamjenu za Vrsaljka

Od sinoć je postalo jasno da će Šime Vrsaljko karijeru nastaviti u Interu, a dok se čeka zvanična potvrda ovog transfera, iz Madrida stiže vijest da je Atletico već pronašao alternativu.

Sudeći prema vijestima iz Španije, Atletico će u narednim danima angažovati Santiaga Ariasa, reprezentativca Kolumbije koji stiže iz PSV-a.

Arias je prošle sezone proglašen najboljim igračem holandske lige, a Atletico će ga platiti 13 miliona eura. S obzirom da će Jorgandžije od posudbe Vrsaljka zaraditi 6.5 miliona plus 17.5 ako Italijani otkupe njegov ugovor na kraju sezone, može se reći da je španski velikan dobro prošao.

Arias vjerovatno nije ništa lošiji igrač od Vrsaljka, vršnjaci su (26 godina) i važi za vrlo borbenog fudbalera, baš po mjeri Diega Simeonea koji u defanzivnoj liniji ima sve same "ratnike". A, znamo na čemu popularni Cholo zasniva svoju taktiku i da mu čvrsta odbrana donosi rezultate već godinama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Santiago Arias će postati četvrto pojačanje Atletica ovog ljeta nakon Rodrija, Adana i Lemara, a dobro će proći i PSV koji je prije nekoliko godina kupio Kolumbijca od Sportinga za samo 1.5 milion eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi