Atletico i dalje sanja titulu, pukla petarda na Pizjuanu

Hat-trick Griezmanna

Atletico i dalje sanja titulu, pukla petarda na Pizjuanu

Atletico Madrid nastavlja sa sjajnim partijama u La Ligi ove sezone. Večeras su izabranici Diega Simeonea bili na jednom od najtežih gostovanja u prvenstvu, koje je za njih bilo sve osim teškoga.

Jorgandžije su na Ramon Sanchez Pizjuanu savladali Sevillu sa čak 5:2, a treba istaći da su do 85. minute vodili sa 5:0.

Prvi gol na utakmici viđen je u 29. minuti kada je Diego Costa pogodio za vodstvo Atletica od 1:0. Tri minute prije odlaska na odmor, Griezmann je postigao svoj prvi gol na utakmici za 2:0 i rezultat prvog poluvremena.

Igrao se 51. minut kada je Antoine Griezmann pogodio za 3:0 sa bijele tačke, a onda se u 65. minuti u strijelce upisao i Koke koji je zabio za visokih 4:0. Peti gol za Atletico djelo je fantastičnog Griezmanna, koji je u 81. minuti kompletirao svoj hat-trick.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevilla se potpune blamaže spasila u finišu utakmice, kada su Sarabia i Nolito pogađali za konačnih 2:5.

Atletico je 17. pobjedom u sezoni došao do cifre od 58 bodova i nastavlja potjeru za Barcelonom koja ima 65, dok je Sevilla nakon ovog kola nazadovala na šesto mjesto i sve je dalje od Lige prvaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi