Atletico se pobunio zbog transfera Griezmanna: Cifra od 120 miliona eura nije dovoljna!
(Foto: EPA)

Madridski tim pokreće postupak

Atletico se pobunio zbog transfera Griezmanna: Cifra od 120 miliona eura nije dovoljna!

Midhat Šljivak

Antoine Griezmann danas je postao novi fudbaler Barcelone.

Španski prvak objavio je kako su doveli francuskog napadača iz Atletico Madrida, a sve je objavljeno nakon što su advokati 28-godišnjeg fudbalera uplatili depozit od 120 miliona eura u središtu La Lige.

Međutim, rukovodstvo Atletico Madrida je odlučilo da traži svoja prava i uvjereni su kako je Barca na njihov račun morala isplatiti više novca.

Prema njihovim tvrdnjama dogovor je postignut prije nego što je cifra odštetne klauzule 'spala' na 120 miliona eura i smatraju da bi Barca trebala platiti sumu od 200 miliona eura.

"Cifra koja je uplaćena nije dovoljna da bi se platila njegova odštetna klauzula. Očigledno je da je dogovor imeđu kluba i Barcelone postignut prije nego što je odšetna klauzula sa 200 miliona eura spala na 120 miliona. Atletico Madrid smatra da je ugovor prekršen, gledajući sve činjenice, akcije i izjave fudbalera, pa je klub odlučio da pokrene proceduru zaštite interesa", piše u saopštenju Atletica, te se nastavlja:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Atletico je razočaran ponašanjem Barcelone, ali i igrača. Posebno se to razočarenje odnosi na Barcelonu, koja je pristupila fudbaleru u trenucima dok je naš klub igrao važne utakmice, ne samo u Ligi prvaka protiv Juventusa, već u ligi pred meč protiv njihovog tima".

Vidjet ćemo šta će se dešavati dalje u ovom slučaju, ali je očito da se tim iz Madrida neće lako pomiriti sa odlaskom Griezmanna u redove velikog rivala.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Śmeker007
Al ih ATM prca hahahaha
0 3
Hooruk
Eto sad ce još ispastiti da im je Barcelona kriva sto su ispali od Juventusa.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti