Mundo Deportivo otkrio Koemanov sastav za okršaj protiv Atletico Madrida

Derbi starih rivala

Mundo Deportivo otkrio Koemanov sastav za okršaj protiv Atletico Madrida

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras igraju u gostima protiv Atletico Madrida meč desetog kola La Lige.

Nakon reprezentativne pauze katalonski klub želi s pobjedom da nastavi sezonu, ali je jasno da ih očekuje itekako teško gostovanje. Igrači Atletica će biti dodatno motivisani jer ovaj klub više od deset godina nije uspio da pobjedi Barcu u La Ligi.

Oba trenera imaju problema oko sastava za večerašnji susret. Ronald Koeman je u problemima zbog povreda igrača, a Diego Simeone zbog koronavirusa.

Najveći problem za Koemana je nedostatak Sergija Busquetsa koji se povrijedio na meču Španije, te će van terena biti nekoliko sedmica. Busquets je uz De Joga bio igrač s najvećom minutažom, ali će Nizozemac morati tražiti drugo rješenje.

Španski mediji vjeruju da će to biti bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji bi danas konačno trebao zaigrati od prve minute. Mundo Deportivo je objavio i vjerovatni sastav Barcelone za večerašnji derbi, te i oni vjeruju da će Pjanić biti u startnoj postavi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vjerovatni sastav Barcelone: Ter Stegen, Dest, Pique, Lenglet, Alba, De Jong, Pjanić, Pedri, Messi, Dembele, Griezmann.

Što se tiče večerašnjeg okršaja Atletica i Barcelone poznate su i kvote za ovaj meč. Kvote odavno nisu bile tako izjednačene, a blagi favorit je Barca. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za ovaj derbi i to OVDJE.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IzgubljeniSlon
Messi naredio da njegov najbolji prijatelj Pjanić mora igrati od prve minute. Bravo Messi, pravi si drugar.
9 2
barcaforever
Kec na Atletiko :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi