Atletico Madrid bez većih problema protiv Monaca, Falcao promašio penal
Atletico je i zvanično osigurao osminu finala, dok je Monaco ostao na samo jednom osvojenom bodu ove sezone.

Lokomotiva pobijedila Galatasaray u grupi D

Atletico Madrid bez većih problema protiv Monaca, Falcao promašio penal

Fudbaleri Atletico Madrida porazili su večeras na domaćem terenu Monaco sa 2:0 u okviru 5. kola grupne faze Lige šampiona.

Iako je već od ranije gotovo sve poznato u grupi A, Atletico se želi boriti za prvo mjesto sa Dortmundom, a večerašnji rezultat će mu svakako pomoći u toj namjeri.

Jorgandžije su na samom startu meča došle do vodstva, a strijelac autogola je bio Badiashile. Domaći nisu odustajali od napada i već su sredinom prvog poluvremena, tačnije u 24. minuti, stigli i do drugog gola, a strijelac je nakon asistencije Corree bio Griezmann.

Imao je Atletico još nekolko dobrih prilika do kraja prvog poluvremena protiv ošamućenog rivala, ali promjene rezultata nije bilo.

Francuska ekipa je odigrala dosta dobro drugo poluvrijeme, posebno od trenutka kada je u igru ušao Radamel Falcao. On je dobio velike ovacije domaćih navijača jer ih je svojevremeno zadužio sjajnim igrama za ovaj klub, a mogao se vrlo lako upisati u strijelce. Imao je tri vrlo dobre prilike, od čega je jedna bila jedanaesterac, ali ipak nijednu nije uspio da iskoristi. Što se tiče penala, šutirao je vrlo loše i lopta je otišla pored gola.

Atletico nakon ove pobjede ima 12 bodova, dok je Atletico ostao na samo jednom. U drugom meču ove grupe Dortmund večeras dočekuje Club Brugge.

U drugom susretu Lige šampiona koji je počeo u istom terminu Lokomotiva iz Moskve je u okviru grupe D porazila Galatasaray sa 2:0. Strijelci su bili Donk (autogol) i Ignatjev.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi