Fudbalski triler u Parizu i velika pobjeda Barcelone!

Raphinha je čovjek odluke

Fudbalski triler u Parizu i velika pobjeda Barcelone!

Edmir Škorić

Spektakularne utakmice u utorak, a ništa manje spektakukarlno nije bilo u srijedu navečer u četvrtfinalu Lige prvaka, naročito se to odnosi na meč PSG-a i Barcelone koji je završen rezultatom 3:2 u korist Katalonaca, koji su sada korak bliže polufinalu.

PSG je na Parku prinčeva ugostio Barcelonu i ondje se očekivano vodila žestoka borba, a sjajna fudbalska predstava donijela je pregršt uzbuđenja za sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu. Uživali su posjetioci na pariškom stadionu, ali i svi oni pored malih ekrana.

Ovo su definitivno one utakmice u kojima najviše uživaju neutralni navijači koji mogu da uživaju bez stresnih momenata. Uživali su i navijači Barce jer je njihov tim slavio sa 3:2.

U prvih 15 minuta dominirao je PSG, Barcelona bila u nekakvom uspavanom ritmu, ali na njenu sreću domaći nisu uspjeli ozbiljnije priprijetiti. Tek u 18. minuti prva šansa za domaće. Mendes je sve sam napravio, prošao je Kundea, šutirao, ali je Araujo blokirao u zadnji tren.

U 20. minuti dosta uzbuđenja na drugoj strani, Mendes sa gol linije čisti nakon udarca Lewandowskog. Barcelona je upravo u tim trenucima preuzela inicijativu, počela igrati puno bolje, a u 23. minuti Raphinha je gotovo pogodio, no Donnarumma brani.

Oglasi

Sjajni Brazilac ponovo šutira u 33. minuti, no pogađa svog saigrača Koundea. I onda treća sreća za Raphinhu u 36. minuti. Lewandowski šalje loptu na desnu stranu za Yamala, ovaj ubacuje, Donnarumma nesiguran, a lopta stiže do Raphinhe koji zabija za slavlje Katalonaca.

Početak drugog poluvremena kao iz snova za PSG. Ousmane Dembele zabija golčinu protiv bivšeg klbua u 48. minuti, a već u 51. minuti Vitinha donosi preokret svojoj ekipi.

Fantastičan fudbal je nastavljen, pa je u 62. minuti Raphinha postigao novi gol i to nakon veličanstvene lopte Pedrija. Brazilac je ostao sam i zabija iz voleja za 2:2.

Raphinha je probao iz slobodnjaka u 70., ali ravno u Donnarummu, a 60-ak sekundi kasnije Barcola izlazi sam na Ter Stegena, no Araujo čisti. Potom je Dembele imao ziver, pogađa prečku.

Oglasi

To se PSG-u osvetilo veoma brzo, pošto je Barca stigla do 3:2 u 78. minuti. Gundogan je izveo korner, a Christensen ostaje sam i glavom pogađa, samo dva minuta nakon što je ušao umjesto Frenkiea de Jonga.

Do kraja meča nije bilo promjena i Katalonci imaju prednost pred revanš naredne sedmice. Nije svakako gotovo, čeka nas i u revanšu puno uzbuđenja.

PSG - BARCELONA 2:3 (Dembele 48', Vitinha 51, Raphinha 36', 62', Christensen 78')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

PSG: Donnarumma; Marquinhos, Hernandez, Beraldo, Mendes; Lee, Vitinha, Ruiz; Asensio, Dembele, Mbappe.

Barcelona: Ter Stegen; Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo; De Jong, Roberto, Gundogan, Yamal, Lewandowski, Raphinha.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676235346
Koja steta Barca vise sretna nego spretna opet ce ispast izgubit ce kod kuce
1 4
FudbalskiGenije
Da li je moguće da klošari imaju ovoliko sreće. Ne znam ni sam koliko prečki i stativa..
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti