Fantastični Luis Suarez donio novu pobjedu Atletico Madridu

Slavili protiv Getafea

Fantastični Luis Suarez donio novu pobjedu Atletico Madridu

E. Čaušević

Atletico Madrid je večeras na svom terenu pobijedio Getafe sa 1:0 u meču 16. kola La Lige.

Madridski klub uspio je da dođe do nove pobjede koja će ih ostaviti na prvoj poziciji na tabeli. Junak Atletica i večeras je bio sjajni Luis Suarez koji je postigao jedini pogodak na utakmici.

Odlučujući trenutak meča desio se u 20. minuti kada je Carrasco centrirao iz prekida, a sjajan gol glavom postigao je iskusni Suarez za kojeg je ovo bio osmi gol na 11 mečeva za Atletico.

Samo šest minuta kasnije Suarez je ponovo bio u sjajnoj šansi kada je šutirao sa deset metara nakon kornera, ali ovaj put lopta ide tik iznad prečke gola Getafea.

U drugom dijelu Atletico je iskusno čuvao svoju prednost, ali je Getafe u finišu mogao do remija. Najbolju šansu gosti su propustili u 87. minuti kada je Timor sjajno šutirao iz slobodnjaka, ali lopta ide iznad prečke.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico je na kraju uspio da slavi sa 1:0, te je prvi sa 35 bodova i dva meča manje u odnosu na drugoplasirani Real Madrid. Getafe je na 14. poziciji sa 17 bodova.

U istom terminu igrali su Celta i Huesca, a domaći su slavili sa 2:1. Golove za Celtu postigli su Nolito i Aspas, a jedini pogodak za gostujući tim zabio je Seoane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi