Atletico Madrid ima novi dres u boji koja mu donosi sreću

Navijače podsjeća na lijepe dane

Atletico Madrid ima novi dres u boji koja mu donosi sreću

Ako je vjerovati Footy Headlinesu, koji rijetko razočara, onda već sada znamo kako će izgledati dres Atletico Madrida za sezonu 2019/20.

Radi se o gostujućoj garnituri dresova koja će biti u crnoj boji, a to neće biti prevelika novina za Jorgandžije jer je ovaj tim i u prošlosti znao nositi sličnu kombinaciju.

Čim su vidjeli novi dres, navijači Atletica su se prisjetili lijepih vremena s obzirom da su crni dresovi u prošlosti donosili mnogo sreće madridskom klubu.

Igrajući u crnim dresovima, Atletico je u sezonama 2009/10. i 2012/13. osvajao Evropsku ligu i Kup kralja, kada je u velikom finalu savladan Real Madrid na Santiago Bernabeu. Posljednji put kada je Atletico imao crne dresove bio je u sezonu 2016/17.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi