Novi udarac za Simeonea i Atletico Madrid u finišu sezone

Tri boda protiv Espanyola imala svoju lošiju stranu

Novi udarac za Simeonea i Atletico Madrid u finišu sezone

Haris Zilić

Ateltico je problemima pred uzbudljiv finiš sezone u španskoj La Ligi.

Nakon ispadanja iz Lige prvaka od Manchester Citya, Atleticu do kraja ostaje borba za plasman u Ligu prvaka naredne sezone kroz prvenstvo, a ta borba će im biti otežana jer neće moći računati na Joao Felixa, prenosi "Marca".

Portugalac se povrijedio u meču protiv Espanyola, a nakon dodatnih pregleda jučer utvrđeno je da ga čega pauza od minimalno dva mjeseca što znači da ja za njega ova sezona završena, a to je potvrdio i sam fudbaler.

U La Ligi ćemo do kraja gledati veliku bitku za plasman u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona, Sevilla, Atletico imaju 60 bodova, Betis ima 57, Real Sociedad 55 bodova, šest kola prije, a tri kluba će izboriti plasman u Ligu prvaka zajedno sa Real Madridom koji nakon trijumfa u Sevilli za vikend lagano može proslavljati novu titulu prvaka.

Ovome dodajmo da Atletico u narednom kolu dočekuje Granadu, a u toj utakmici Simeone neće moći računati ni na Kondogbiju koji je dobio crveni karton u prošlom kolu protiv Espanyola u veoma dramatičnoj utakmici koju su Jorgandžije dobile sa 2:1 golom Carasca u desetoj minuti sudijske nadoknade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi