Htio da glumi Quaresmu, pa mu se cijeli stadion smijao zbog nezapamćene bruke

Molina se nije proslavio tim udarcem

Htio da glumi Quaresmu, pa mu se cijeli stadion smijao zbog nezapamćene bruke

Endin Čaušević

Fudbaleri Atletico Madrida sinoć su uspjeli nekako da pobijede u gostima niželigaša Almazan u meču prvog kola Kupa Kralja, a utakmicu je obilježio argentinski reprezentativac Nahuel Molina koji se obrukao jednim svojim pokušajem.

Diego Simeone na teren je izveo svoj najjači sastav i očekivalo se da će Atletico doći do ubjedljive pobjede na gostovanju kod ovog niželigaša, no na kraju je madridski klub pružio dosta blijedu partiju.

Ipak, Atletico je uspio da pobijedi sa 2:0 i plasira se dalje u Kupu Kralja što je na kraju sigurno najvažnije.

Gosti su poveli u 35. minuti kada je Angel Correa pogodio za 1:0, a konačnih 2:0 postavio je Joao Felix sredinom drugog poluvremena.

Međutim, u centru pažnje ove utakmice našao se argentinski reprezentativac Nahuel Molina zbog jednog udarca koji je mnoge nasmijao do suza.

Molina je u jednoj akciji bio skoro sam na nekih 15 metara od gola Almazana i svi su očekivali da će poslati loptu u okvir gola Almazana, ali ono što je ovaj Argentinac uradio niko nije očekivao.

Oglasi

On je pokušao da šutira vanjskim dijelom stopala i kopira legendarnog Quaresmu koji je usavršio taj udarac, no Molina je na kraju poslao loptu daleko od gola protivnika i očekivano je postao meta ismijavanja na društvenim mrežama.

Ovaj 24-godišnji desni bek u Atletico Madrid je došao ovog ljeta za 20 miliona eura iz Udinesea i potpisao je ugovor do ljeta 2027. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Molina je u dosadašnjem dijelu sezone upisao 18 nastupa u svim takmičenjima i uspio je da se izbori za odličnu minutažu kod Simeonea.

Također, svojim igrama zaslužio je i poziv u reprezentaciju Argentine, te ćemo ga gledati na Svjetskom prvenstvu u Kataru koje počinje za samo sedam dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi