Španci pišu da je Pique pred šokantnim potpisom za ljutog rivala Barcelone, a on se morao oglasiti
Iskusni defanzivac u utorak po posljednji put u karijeri bio u protokolu za utakmicu Barcelone

Završio karijeru prije nekoliko dana

Španci pišu da je Pique pred šokantnim potpisom za ljutog rivala Barcelone, a on se morao oglasiti

E. Čaušević

Gerard Pique je nedavno sve iznenadio odlukom da završi svoju igračku karijeru, te je za vikend odigrao posljednju utakmicu u dresu Barcelone, ali su se pojavile nakon toga špekulacije da bi ipak mogao igrati do kraja sezone i to za ljutog rivala katalonskog kluba zbog čega je morao da se oglasi.

Iskusni defanzivac je zvanično od utorka u penziji nakon što je bio u konkurenciji za susret protiv Osasune, ali nije ulazio u igru jer je na poluvremenu dobio crveni karton zbog uvreda na račun glavnog sudije.

No, Pique je u stilu otišao u penziju jer su navijači Barcelone oduševljeni s onim što je rekao sudiji Manzanu koji nije baš blistao na meču u Pamploni.

Međutim, jučer je mnoge šokirala vijest koju su objavili španski mediji, a to je da bi Pique ipak mogao da igra do kraja ove sezone, no ne u dresu Barcelone već u redovima ljutog rivala Atletico Madrida.

Madridski AS objavio je prvi da je Atletico Madrid zainteresovan za Piquea i da su mu ponudili ugovor do kraja sezone, te mogućnost produženja na još godinu dana.

AS piše da u Atleticu smatraju da mogu dovesti Piquea jer vjeruju da on još uvijek želi da igra, a kako bi stao u kraj svim tim špekulacijama na kraju je iskusni defanzivac morao javno da se oglasi.

Oglasi

Pique je gostovao u podcastu kod Ibaija Llanosa u kojem je govorio o svojoj karijeri, a očekivano jedno od pitanja bilo je da li postoji ikakva prilika da potpiše za Atletico Madrid u narednom periodu.

"Već sam jednom rekao da više nikada neću obući neki drugi dres nakon Barceloninog. Nema smisla da iz Barce idem u redove takvoig rivala kakav je Atletico. Vidio sam da to pišu svi, ali takve vijesti me zabavljaju i smijem se kada ih čitam jer vidim koliko ljudi izmišljaju", rekao je Pique i dodao.

"S tim klubom nemam nikakav problem niti s navijačima Atletica. Jednostavno donio sam odluku da više neću igrati i to je to. Da želim da igram ostao bih u Barceloni. I kada sam imao 28 ili 29 godina da mi je Barce rekla da im ne trebam i tada bih se penzionisao jer nakon takvog kluba više nemate dovoljan motiv da igrate za nekoga drugog".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pique se povezivao i s pojedinim klubovima iz Sjedinjenih Američkim Država, ali je sve ponude odbio i odlučio je da se penzioniše.

Sada želi da se posveti drugim stvarima u životu i trebat će mu što više slobodnog vremena kako bi mogao putovati u Ameriku i posjećivati sinove koji će živjeti sa Shakirom u Miamiju nakon nove godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi