Atletico Madrid osvojio Evropa ligu!
Jorgandžije još jednom pokazale da imaju veliko iskustvo igranja ovog takmiečnja.

Po 3. put u historiji

Atletico Madrid osvojio Evropa ligu!

Fudbaleri Atletico Madrida osvojili su po 3. put u svojoj historiji Evropa ligu nakon što su večeras u Lyonu bez većih problema savladali Marseille sa 3:0.

Jasno je bilo i prije početka susreta da je Atletico favorit zbog daleko većeg iskustva igranja ovakvih utakmica, ali i realno zbog boljeg igračkog kadra, a Jorgandžije su na kraju to opravdale na terenu.

Marseille je sjajno ušao u meč i već u 4. minuti je imao sjajnu priliku preko Germaina, ali napadač francuske ekipe je šutirao veoma slabo nakon što ga je proigrao Payet. Kao što to obično i biva, kazna je stigla sredinom prvog poluvremena kada je veliku grešku napravio Zambo Anguissa, a to je iskoristio Griezmann koji pogađa za vodstvo svog tima. Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih šansi i na odmor se otišlo pri rezultatu 1:0.

Već na samom početku drugog poluvremena Atletico je postigao i drugi pogodak. Koke je bio asistent, a Griezmann ponovo strijelac i bilo je 2:0. Kasnije je Godin dobro šutirao glavom, ali preko gola.

Do kraja susreta Marseille se nije predavao, ali imao je samo jednu dobru priliku i to u 81. minuti kada je Mitroglou glavom pogodio stativu. Ekipa Diega Simeonea je na kraju postigla još jedan gol i to preko Gabija u 89. minuti za konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Top Komentari

Benjamingst
Spanci uvjek osvajaju Euro Kupove.... dosadilo vise I ovo gledatati... Real osvaja LS I tako ce I sledece godine...
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi