Atletico Madrid otkrio koji igrači imaju koronavirus i potvrdili da meč protiv Leipziga nije upitan

Ostali su bili negativni na ponovljenom testiranju

Atletico Madrid otkrio koji igrači imaju koronavirus i potvrdili da meč protiv Leipziga nije upitan

E. Čaušević

Fudbaleri Atletico Madrida u četvrtak igraju u Lisabonu meč četvrtfinala Lige prvaka protiv Leipziga.

Utakmica između ovih timova igra se od 21 sati i odlične vijesti su da njeno odigravanje nije upitno. Naime, svi su bili u šoku kada je sinoć objavljeno da su dvojica igrača Atletica zaražena koronavirusom i bilo je čak špekulacija da se meč neće igrati.

Međutim, danas su se oglasili iz španskog kluba i potvrdili su da će se utakmica igrati u planiranom terminu. Također, iz Atletica su otkrili da su na testiranju pozitivni bili Šime Vrsaljko i Angel Correa.

Oni nisu imali nikakve simptome prije toga, te nakon što su rezultati stigli odmah su prebačeni u samoizolaciju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Također, potvrđeno je da su svi ostali igrači i članovi tima bili negativni na naknadnom testiranju, te da će bez problema putovati za Lisabon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi